lauantai 7. marraskuuta 2020

Vastuullisuustoiminta Tahko Farmilla - sosiaalinen vastuullisuus


Sosiaalisen vastuullisuuden piiriin kuuluu koko se yhteisö, jonka keskellä yritys toimii, muun muassa työntekijät, asiakkaat, yhteistyökumppanit, naapurit ja sijaintikunta. Sosiaalisesti vastuullinen yritys haluaa edistää muun muassa turvallisuutta, tasa-arvoa, terveyttä sekä koulutusta.


Sintin ja Prinssin hellyyshetki. Kuva: Riina Myöhänen

 

Asiakkaat ja heidän turvallisuutensa on Farmin sosiaalisen vastuullisuuden pääpainopiste.

Farmilla pyritään siihen, että jokaisen asiakkaan ohjaaminen on yksilöllistä ja asiakas kohdataan kasvotusten. Kaikkia Farmille tulevia asiakkaita ohjeistetaan toimimaan palveluissamme turvallisesti. Palveluiden riskeistä pyritään tiedottamaan niin suullisesti kuin kirjallisestikin (kts. esim. Farmin nettisivuilta palvelukohtaiset riskit ja ohjeet ratsastajille).

Eläinpihalla eläintilat on suunniteltu niin, että asiakkailla on mahdollisimman turvallista tutustua eläimiin. Aitausten välillä on helppo liikkua, myös lastenrattailla tai pyörätuolilla. Kulkuväylillä ei pidetä työvälineitä eikä mitään, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita. Eläinpihan jokaisesta eläinlajista on omat ohjeistuksensa. Lisäksi myös eläinpihalla liikkumisesta ja käyttäytymisestä on ohjeistettu asiakasta erikseen.

Farmin tallissa on ohjeistettu ratsastusvarusteista sekä hevosen selkään nousemisesta. Lisäksi asiakkaalle on nähtävillä ohjeistukset tallitiloissa toimimiseen sekä varustehuoneessa että Farmin omilla nettisivuilla. 

Farmin kaikissa palveluissa käytetään palveluun kuuluvia varusteita, jotta asiakkaan olisi mahdollisimman turvallista kokeilla aktiviteettia. Aktiviteettia ohjaa aina sellainen ohjaaja, jolla on aktiviteetista kokemusta.

Asiakkailla on oikeus kertoa meille palautetta joko suoraan palvelun yhteydessä tai nettisivujemme kautta. Pyrimme toimimaan niin, että kaikilla asiakkailla iästä, koosta, sukupuolesta, rodusta, kansalaisuudesta tai terveydentilasta riippumatta olisi meillä mukava olla ja mahdollisuus juuri itselle sopivan palvelun saamiseen.


Pikku-Roti poseeraa kameralle. Kuva: Riina Myöhänen


Farmilla halutaan pitää huolta myös työntekijöistä.

Farmilla on töissä kolme yrittäjää: kaksi vakituista ja yksi osa-aikainen. Päävastuu Farmin toiminnasta, asiakaspalvelusta ja markkinoinnista on heillä. Kaikilla yrittäjistä on alalle soveltuva koulutus, josta on kerrottu asiakkaille Farmin nettisivuilla.

Sesonkeina mukana touhuissa on sesonkityötekijöitä ja/tai harjoittelijoita. He ovat Farmilla pääosin oppimassa. Harjoittelijoita Farmille tulee useilta eri oppilaitoksilta, muun muassa Ylä-Savon ammattiopisto, Hämeen Ammattikorkeakoulu ja Pohkoisen Keski-Suomen oppilaitoksilta on tullut Farmille harjoittelijoita. 

Tahko Farmi on vakuuttanut sekä yrittäjät että Farmilla sesonkiaikoina työssä olevat apurit. Työajat ovat työntekijöillä säännölliset, yrittäjilläkin siihen pyritään. Koska eläinten kanssa kuitenkin odottamattomia tilanteita voi sattua niin joskus yrittäjän päivä voi venyä normaalia pidemmäksi...

Työturvallisuuteen kiinnitetään Farmilla jatkuvasti huomiota, ja se on vahvasti sidoksissa myös asiakasturvallisuuteen. Työvarusteet ovat työhön soveltuvat ja suojaavat työtekijää. Työturvallisuuteen liittyvät myös ergonomiset seikat. Farmilla pyritään siihen, että työskentelyssä ei aina tarvitsisi käyttää ihmisvoimaa. Esimerkiksi heinäpaali viedään hevosille aina traktorilla, ja isommat tarhojen siivoukset ja kuivitukset tehdään traktoriavustuksella. Heinien kuljettamiseen käytetään kottikärryjä ja vedet lisätään vesiastioihin vesiletkun avulla.


Lammasterapiaa. Kuva: Riina Myöhänen


Ympäristö ja yhteisö ovat Farmille tärkeitä. Farmi toimii vuokratiloissa, jolloin yhteistyö vuokranantajan kanssa on merkittävää. Pyrimme pitämään hyvän huolen tiloistamme, joissa palveluita tuotamme. Vuokranantajan kanssa on sovittu yhteisistä toimintaperiaatteista, jotta yhteistyö olisi mahdollisimman sujuvaa.

Tahko Farmin kanssa tekevät yhteistyötä useat eri alan yrittäjät. Farmin ratsastusreitit kulkevat monenlaisilla eri pohjilla ja reiteillä, joiden käytöstä on erikseen sovittu reittien ylläpitäjien kanssa. Muun muassa kuopion kaupunki, paikallinen tienhoitokunta sekä Tahko Golf ovat näitä yhteistyökumppaneita. Reittien käyttöön kuuluu olennaisesti myös sen siisteydestä ja kunnosta huolehtiminen. Farmi on sopinut reittien haltijoiden kanssa, että hevosten jätökset siivotaan reiteiltä säännöllisesti, ja hevosten aiheuttamat vahingot korjataan.

Tahko Farmille tulee useista eri paikoista ruokia, joita asiakkaat saavat antaa eläimille. Leipiä tulee muun muassa Kuopion ruoka-avulta sekä Nilsiän Tokmannilta. Leipiä ja muita ylijääneitä elintarvikkeita Farmi saa myös K-Market Tahkon Tähdeltä sekä Sokos Hotel Tahkovuorelta. Eläinten pääasialliset rehut (heinä, kaura ja ohra) tulevat lähialueen viljelijöiltä. Satunnaisesti Farmin täytyy ostaa uusia varusteita hevosille tai uusia työvälineitä Farmille. Silloin käytämme muun muassa Nilsiän Hankkijan, Matkuksen Hööksin ja Kuopion Suitsisopin palveluita.


Teppo tuijottelee. Kuva: Riina Myöhänen


Paljon on Farmilla tehty töitä sosiaalisen vastuullisuuden parissa, mutta vielä meillä on paljon kehitettävää! Teemme mielellämme töitä yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mistä rehut tulevat Farmille?

Mitä Farmin eläimet syövät? Tahko Farmin eläimet syövät heinää, ja lisärehuina kauraa tai ohraa. Eläimillemme annetaan jonkin verran myös os...