torstai 9. huhtikuuta 2020

Keitä me olemme?

Tervetuloa seuraamaan Farmin ja sen asukkaiden elämää meidän blogiin!


Kuva: Hanna Kraft

Meidän Tahko Farmi on Kuopion Tahkovuorella sijaitseva pieni elämysmaatila. Farmilla asustaa ankkoja, kanoja, kaneja, minipossuja, vuohia, lampaita, alpakoita ja hevosia. Lisäksi tontilla hyörii suloiset kissaveljekset sekä omat mahtavat koiramme!

Farmin tavoitteena on olla olemassa kaikille niille, jotka meidän laillamme rakastavat eläimiä. Haluamme antaa kaikille mahdollisuuden päästä koskettamaan eläimiä, näkemään miten ne elävät ja miten ne käyttäytyvät yksin tai yhdessä. Antaa mahdollisuuden olla aidosti läsnä hetkessä eläimen kanssa. Mahdollisuuden unohtaa raskaat ajatukset.

Meitä yrittäjiä Farmilla on kolme. Aloitimme kaikki aikanamme Farmilla työharjoittelussa. Harjoittelut muuttuivat työsuhteiksi, ja nyt olemme tässä pisteessä. Yrittäjinä Farmilla aloitimme syksyllä 2019. Meitä kaikkia yhdistää rakkaus eläimiin ja käytännön työhön. Yksilöinä olemme hyvinkin erilaisia...


Kuva: Tuulia Lohi

Hanna on virallisesti nimetty Farmin toimitusjohtajaksi. Sitä roolia hän ei kuitenkaan ole halunnut omaksua, ainakaan sitä stereotypiaa "herra toimitusjohtajasta". Hanna on porukan hömelö selittelijä. Emme välty päivittäisiltä nauruilta ja silmien pyörittelyiltä, kun Hanna on Farmilla! Hanna omistaa ihanan Jaska -nimisen koiran sekä maatiaiskissa Kirpun. Hannan sydäntä lähellä ovat muun muassa Pepsi Max ja joukkueurheilu.


Kuva: Ida-Maria Lappalainen

Ida on Farmin tuplayrittäjä - herkkä mutta vahva supermimmi joka pyörittää omaa hevostallia (Ida-Marian talli) Iisalmessa ja tekee lisäksi apukätenä töitä Farmilla. Idan kotoa löytyy viisi lammasta, viisi hevosta, kissa nimeltä Mooses sekä kaksi koiraa Tutsi ja Vili. Ida rakastaa syvällisiä keskusteluja, hänen kanssaan onkin jaettu diipit aiheet laidasta laitaan. Tällä hetkellä tosin pyörimme aika usein miesasioissa - niitä meillä riittää! Ida aina valmis auttamaan asiassa kuin asiassa. "Ida hoitaa" - taitaa olla yleisin lause jota Idan suusta kuulee. Suoruus on myös Idan spesiaali taito. Jos haluat kuulla suoraa palautetta mistä tahansa, niin Ida jos kuka sen osaa! Idan sydäntä lähellä ovat aidot ihmiset - heikkouksineen ja vahvuuksineen.


Kuva: Riina Myöhänen

Riina on sydämellinen, ja aina valmis tutustumaan kehen vain. Jos uusi ihminen sattuu olemaan hänen kanssaan samankaltainen persoona, niin ystävyys on valmis! Mutta auta armias jos loukkaat jotakin Riinalle tärkeää - silloin on tuli irti (monsteriauton myyminen hänelle pilkkahintaan voisi tosin EHKÄ lievittää pahinta kiukkua...). ADHD on osa Riinan jokapäiväistä elämää - Farmin työhön se heijastuu lähinnä positiivisesti. Riinan perhe on läheisesti mukana Farmin touhuissa. Farmilla vieraillessasi saatat nähdä jommankumman Riinan ylisuloisista lapsista! Riinalla on kotonaan myös lauma muita "lapsia". Arjessa mukana pyörii kolme koiraa: Roti, Rambo ja Jörö. Kanoja sekä neljää kissaa, Rohmua, Nunua, Ronttia sekä Pikiä ei sovi unohtaa. Riinan sydäntä lähellä ovat oman perheen lisäksi autot, hyvä huumori ja musiikki. 


Kuva: Hanna Kraft
  
Farmilla on ollut ennen meidän tuloa muutamia vuosia elämää takana, mutta ehkä saamme siitä esille vielä aivan uusia puolia! Erityisesti, kun saamme kehittää sitä yhdessä teidän kanssanne. Intoa ja visioita meillä riittää ja vuosia on edessä - katsotaan rohkeasti mihin saakka se kantaa.

Ajattelimme seuraavaksi kertoa enemmän Farmin eläinasukkaista. Mikä eläin saisi luvan olla ensimmäisenä vuorossa? Kommentoi alle :)


4 kommenttia:

 1. Minipossut voisi esittäytyä ensin. Ne vaan on jotenkin niin... On kaikki muutkin teidän elukat ihania. Toivottavasti nähtäis taas pian. Ronille terkkuja ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sari! Toiveesi voi hyvinkin toteutua😉 t. Hanna

   Poista
 2. Onkohan farmilla tai jollakin teillä/teidän tutuilla kissanpentuja tässä keväällä tai kesällä?Luotettavasta kodista ottaisin kisunpennun �� t: Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anja! Meillä on kaksi uroskissaa, joten ei pentuja valitettavasti ole mahdollista tulla... Ollaan yhteydessä sinuun, jos kuulemme että jollakin mahdollisesti olisi :)

   t. Hanna

   Poista

Mistä rehut tulevat Farmille?

Mitä Farmin eläimet syövät? Tahko Farmin eläimet syövät heinää, ja lisärehuina kauraa tai ohraa. Eläimillemme annetaan jonkin verran myös os...