torstai 16. huhtikuuta 2020

Hurmaavat Minipossut Pipsa ja Nöffi

Ihanan lukijamme toivomuksesta esittelemme Farmin eläimistä ensimmäisinä minipossut Pipsan ja Nöffin.

Possutytöt Kurvilan Pipsa ja Nöffi ovat molemmat syntyneet 19.12.2013. Ne tulivat Farmille aivan pikkuisina porsaina, ja ovat nähneet Farmin touhut alusta saakka! Pipsa ja Nöffi ovat syntyneet samasta poikueesta. Niiden isä on nimeltään Mosstorp's Pelle ja emä Ms Piggy's Bländande Blenda. 

Voi, kun ne ovat olleet pieniä! Kuva: Tahko Farmi Oy

Possumme asuvat talvet sisällä "eläinten olohuoneessa" useimpien muiden eläinten kanssa. Heillä on siellä oma karsina, jossa on olkia kuivikkeena. Pipsa ja Nöffi rakastavat olkien alle kaivautumista. Sitä varten karsinassa saakin olla runsaasti olkea.

Kesällä possut pääsevät asumaan ulos ulkoaitaukseen. Ulkoaitauksessa possuilla on katos huonoa säätä vastaan. Pipsa ja Nöffi tykkäävät myös nukkua piilossa katoksessa mieluummin kuin ulkosalla. Ulkoaitauksen pohja on hiekkaa, sitä possujen on mukava tonkia.


Pipsa ja Nöffi olkipesässä. Kuva: Riina Myöhänen
Pipsa on possuparista se määräilijä. Pipsa kokeilee joka ruokailun yhteydessä, josko Nöffin ateriasta liikenisi hänellekin. Äänekkäästi komentaen se saattaa ajaa Nöffin pois ruoka-astialtaan ja syödä tämänkin ruoat, ellemme ole vahtimassa. Joskus Pipsa saattaa äityä ärhäkäksi ruokailun yhteydessä, ja saamme olla tarkkana, ettemme saa siitä osaamme. Possut osaavat puraista aika kipeästi... 

Ruoaksi meidän minipossut saavat jauhettua ohra-kauraa aamuin ja illoin puoli litraa. Lisäksi aamupuuroon sekoitetaan mukaan kourallinen pellavarouhetta ja ADE-vitamiinipellettiä. Puurot liotetaan vedessä, niin possujen on miellyttävämpi sitä syodä. Farmivieraat saavat hiljaisempina aikoina syöttää possuillemme kuivia leivänpaloja, ja kiireisimpinä aikoina pieniä porkkananpaloja. Kaikki meillä vierailleet ovatkin saattaneet huomata, että Pipsa söisi mielellään kaikki herkut mitä tarjolla on! (Valitettavasti tämä mieltymys herkkuihin näkyykin meidän Pipsassa... Se on toistaiseksi ties monennella laihdutuskuurilla).

Puurojen lisäksi possuille annetaan säännöllisesti heinää pureskeltavaksi sekä silloin tällöin hedelmiä, lihaa tai kasviksia. Vettä possuilla on aina tarjolla.


Pipsa ja Nöffi ruokailemassa ulkotarhassa. Kuva: Hanna Kraft

Possuille, kuten Farmimme muillekin eläimille, tehdään säännöllisesti hoitotoimenpiteitä. Eläinlääkäri käy kaksi kertaa vuodessa tarkistamassa ja hiomassa possujen hampaat sekä leikkaamassa sorkat. Tarvittaessa possut myös rokotetaan. Syksyllä ulkoilukauden jälkeen on matolääkityksen aika.

Kun pidempi ja paksumpi talvikarva vaihtuu kesäkarvaan, Pipsan ja Nöffin iho saattaa kuivua voimakkaasti. Silloin rasvaamme niitä, niin iho pysyy kosteampana. Meidän possulätissä ei ole mutalätäkköä, jota possut luontaisesti käyttäisivät hoitona kuivaan ihoon.

Päivittäiseen hoitamiseen kuuluu ruokkimisen ja voinnin tarkastamisen lisäksi silitykset ja rapsutukset! On suloista, kun erityisesti Nöffi välillä röhkii karsinassaan ihan vain siksi, että joku huomaisi ja tulisi silittämään. Kun käsi rapsuttelee korvantaustaa niin jopas possukin hiljenee <3


Lopuksi terveiset Pipsalta haarukkahoidosta ja Nöffiltä muista touhuista (pahoittelut laadusta kuvaajan puolesta, en ole ammattilainen : D). Kommentoi alle, jos haluat tietää vielä lisää suloisista possuistamme! Kommentoi myös, jos toiveenasi olisi jokin tietty eläin esittelyyn seuraavaksi. 
  

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mistä rehut tulevat Farmille?

Mitä Farmin eläimet syövät? Tahko Farmin eläimet syövät heinää, ja lisärehuina kauraa tai ohraa. Eläimillemme annetaan jonkin verran myös os...